Blog Oktober 2023: WIE GYM? EGYM!

Misschien heb je ze al in onze club in Leidsche Rijn zien staan: een cirkel met een aantal fitnessapparaten en een Fitness Hub. 

Dit is onze nieuwe EGYM. Een aantal van onze leden maakt er al met veel plezier en succes gebruik van.

Ben jij benieuwd wat deze EGYM precies is? COMMIT vraagt het aan Jim van der Linden, assistent clubmanager bij COMMIT Leidsche Rijn en initiatiefnemer van COMMIT x EGYM.  

WAT VIND JIJ ZO TOF AAN EGYM?

´Wat ik echt bijzonder vind aan EGYM is hoe het technologie en fitness samenvoegt. Het biedt op maat gemaakte trainingsschema’s, realtime gegevensregistratie en een handige app om je voortgang bij te houden. Het maakt fitness niet alleen effectiever, maar ook makkelijker en motiverender. ´ Met EGYM volg jij jouw unieke schema. Via de Fitness Hub leer jij jouw lichaamssamenstelling nóg beter kennen. In combinatie met de InBody krijg jij zo een ontzettend volledig beeld over jouw metabole leeftijd. Ook is de EGYM bij ons 24/7 beschikbaar, zoals je van ons gewend bent. 

 

VOOR WIE IS EGYM HANDIG?

´EGYM is handig voor een breed scala aan mensen, van beginnende tot ervaren sporters die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen. Het is vooral handig voor mensen die graag efficiënt trainen zonder urenlang in de sportschool door te brengen. Het aanbod van gepersonaliseerde programma’s voor verschillende fitnessniveaus maakt het voor iedereen toegankelijk. En omdat ieder schema persoonlijk is, past het heel goed binnen de werkwijze van COMMIT. De apparaten zijn ook nog eens erg makkelijk en fijn in gebruik, dus je ziet hoe je de oefening correct uitvoert zodat je je kans op sportblessures ook tot een minimum behoudt.

 

HOE ZIET EEN TRAINING OP EGYM ERUIT EN HOE VAAK MOET JE EGYMMEN?

‘Eerst log je in via je persoonlijke bandje, deze krijg je na aanschaf van EGYM op jouw lidmaatschap. Deze houd je voor het apparaat, dan start het apparaat op en stelt deze zichzelf in op jouw lengte. Je kunt kiezen voor verschillende doelen, denk aan spieropbouw of afvallen. De apparatuur past automatisch de weerstand en beweging aan op basis van jouw persoonlijke behoeften. Tijdens de training leidt het scherm je door de oefeningen en registreert het je prestaties. Gegevens worden opgeslagen voor analyse in de EGYM app.

´Hoe vaak je moet trainen hangt af van jouw doelen. Meestal is 2-3 keer per week wenselijk, maar je kunt het zo vaak je wilt gebruiken.’ EGYM kun je alleen doen, of in een groepje. Na een rondje langs alle EGYM apparaten aansluiten bij een Small Group Training? Dit is prima te combineren!

"Het streven van COMMIT is om leden op de best mogelijke manier te ondersteunen. Ik ben er trots op dat wij met EGYM nog een geavanceerde en effectieve manier kunnen bieden om dit te bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat EGYM waarde toevoegt aan de ervaring voor onze leden. Het brengt plezier en een nieuwe uitdaging aan de workout."

Jim van der Linden Assistent Club Manager COMMIT Leidsche Rijn Centrum