BLOG MEI 2024: MEMBER SPOTLIGHT – KYRA MEULENBERG

Kyra Meulenberg kom je zeer regelmatig tegen in onze COMMIT clubs, want deze dame heeft een duidelijk doel voor ogen: professioneel triatleet worden. Hoewel haar CV nu al bestaat uit een indrukwekkende lijst van internationale topprestaties (in 2023 werd ze maar liefst vijf keer eerste in haar leeftijdscategorie bij een Ironman competitie), is het voor Kyra pas slechts het begin. Ze legt uit hoe haar regime eruitziet en hoe ze mentaal en fysiek fit blijft.

Hoe ziet een dag in jouw leven als triatleet eruit?

Een standaard dag zit vol met afwisseling. Ik begin de meeste dagen in het zwembad. Om 7u werk ik een zwemtraining af, meestal van een uur ongeveer. Daarna ga ik snel naar huis om me klaar te maken voor mijn werkdag. Ik werk tot een uur of twee in de middag, dan maak ik me klaar voor mijn volgende training. Afhankelijk van de dag is het of lopen of fietsen voor anderhalf tot twee uur. Na het trainen fris ik me op en is het tijd voor het avondeten. Twee of drie keer in de week ga ik in de avond naar COMMIT om mijn krachttraining te doen. Ik eindig de avond rustig, even afschakelen voor ik ga slapen. Dan begint de dag opnieuw!

 

Hoe zorg je dat je gemotiveerd blijft om dit tempo en schema vol te houden?

Ik blijf mijzelf motiveren door altijd mijn doel voor ogen te houden. Mijn grote doel is om als Professioneel triatleet vooraan in het raceveld mee te kunnen doen. Alle trainingen die ik doe zijn gericht op dat doel. Dat is niet altijd even makkelijk, dus als dat doel ver weg lijkt te zijn zorg ik dat ik het altijd in kleinere behapbare stukjes op deel. Soms zit ik er tijdens een training doorheen, dan probeer ik de doelen kleiner te maken, zodat ik altijd successen behaal tijdens mijn training. Door telkens behapbare stappen te zetten en kleine doelen af te vinken, kan ik toewerken naar het grote doel.

 

Heb je tips voor anderen die hun eigen commitments willen aangaan en volhouden?

Mijn tip voor iedereen die van start is gegaan met werken aan zichzelf zou het volgende zijn: Focus je op een doel waar je naar toe wil werken, dat doel is voor iedereen anders, maar zorg dat het iets is waar jij voor wil werken! En als het even tegenzit, maak het kleiner, maak een plan en bekijk het stap voor stap. Ik probeer zelf ook uitdagingen en tegenslagen altijd te relativeren. Ik hou mezelf altijd voor: “controleer het controleerbare”. Soms gebeuren er zaken waar je niks aan kan doen, dan kun je daar heel veel energie in steken, maar je kunt je beter wenden tot de dingen waar je invloed op hebt! Daar kun je namelijk wat aan doen, wat verbeteren en wat winnen. En vergeet vooral niet om af en toe even terug te kijken om te zien waar je vandaan komt. Je bereikt je doelen niet van de ene dag op de ander, maar zolang je maar in beweging blijft.

 

Dat klinkt ons bij COMMIT Health Club als muziek in de oren 😊

De sfeer in de clubs nodigt uit om lekker te trainen, ik word nooit gestoord tijdens het lopen op de loopband en ook tijdens krachttraining heerst er in de clubs een prettige sfeer. Daarnaast is de kwaliteit van alle apparaten en andere faciliteiten top geregeld. Dat is voor mij een omgeving waar ik op mijn best mijn trainingen kan afwerken. Sinds ik bij COMMIT sport, heb ik veel meer plezier gevonden in het afwerken van mijn krachttraining en stabiliteitsoefeningen. Ik ben heel benieuwd hoe dit de resultaten van een volgende race beïnvloedt.

 

Wij ook! En niet alleen het COMMIT-team houdt je in de gaten, maar ook je medesporters bij COMMIT.

Klopt! Ik heb een tijdje geleden exclusief voor COMMIT leden een leuke ‘wissel clinic’ gehouden op verzoek van Rick Vianen, head coach bij COMMIT. Binnen triatlon zijn de wissels essentieel. De overgang van zwemmen naar fietsen en van het fietsen naar het lopen kunnen veel tijd op leveren. En als je deze wissels niet goed uitvoert, kun je een erg oncomfortabele race hebben. Na het ‘theorie’ deel van de clinic konden de deelnemers op de parkeerplaats bij COMMIT oefenen met de eerste wissel, een korte ronden fietsen, wisselen naar het lopen en een korte ronde lopen. Een ontzettend leuke en interactieve sessie waar ik zelf ook weer veel inspiratie opdeed, dus zeker voor herhaling vatbaar!

Benieuwd hoe de reis van Kyra verloopt als professionele triatleet? Volg haar blog op https://www.kyrameulenberg.com/ of spreek haar een keer aan in onze club. En namens COMMIT: veel succes Kyra!