BLOG JULI 2024: TEAM SPOTLIGHT – MARK VAN ESSEN

Van een ongezonde leefstijl tot ver in je tienerjaren naar Club Manager bij een Health Club? Misschien niet het meest gangbare pad, maar dat is voor Mark van Essen ook meteen de uitdaging. Mark legt zelf uit waarom werken bij COMMIT precies past bij hem. Hij weet namelijk uit eigen ervaring hoe belangrijk een gezonde leefstijl is en vooral ook hoe je dit kunt behouden. 

Van ongezonde leefstijl naar gezondheidsambassadeur
Mark groeide op als een kind dat liever voor de televisie zat dan buiten speelde. ‘Sporten stond ver van mijn bed en ik bracht meer tijd door achter de computer dan buiten.’ Tegen het einde van zijn tienerjaren zat hij vast in een ongezonde leefstijl. ‘Ik rookte veel, at ongezond en deed niets aan sport. Maar op een avond besloot ik dat het genoeg was. Het was tijd om de verantwoordelijkheid voor mijn eigen toekomst te nemen. Ik verdiepte me in de psyche van de mens en ontdekte dat levensgeluk onlosmakelijk verbonden is met voeding, beweging en gedrag.’ 
Hoe meer hij zijn nieuwe kennis in de praktijk bracht, hoe duidelijker het voor hem werd dat dit echt zijn passie was. Dit leidde hem naar een jaar op de Canarische Eilanden in 2008, waar hij als sport-entertainer werkte in verschillende hotels. Hij was verantwoordelijk voor het sport-animatieprogramma voor het hele gezin, van voetbal en wateraerobics tot golf en basketbal.

 

Sporten als passie
Terug in Nederland was Mark zo enthousiast over sporten dat hij de opleiding tot sport- en bewegingsleider volgde. Hij combineerde dit met een functie als fitnessinstructeur, waarin hij doorgroeide tot teammanager. Mark volgde opleidingen om groepslessen zoals bodypump, bodybalance en grit te mogen verzorgen. Na enige tijd besloot hij zijn kennis en ervaring in te zetten als personal trainer, een rol die hij meer dan tien jaar met veel plezier en succes vervulde.

 

Nieuwe uitdaging bij COMMIT
Nu heeft Mark zijn volgende uitdaging gevonden als Club Manager bij COMMIT Leidsche Rijn. ‘Wat COMMIT en ik gemeen hebben is dat we beiden impact willen maken op de levens van mensen. Het enthousiasme en de gedrevenheid van COMMIT werkt aanstekelijk en zorgt ervoor dat ik met plezier naar mijn werk ga. Samen met het team willen we van locatie Leidsche Rijn een health club maken, waar mensen graag naartoe gaan en waar we samen kunnen bouwen aan een gezond, gelukkig en vitaal leven.’

 

Persoonlijke passie en doelen
Zelf sport Mark 5 tot 6 keer per week, met een voorkeur voor krachttraining en CrossFit. Als hij niet in de sportschool te vinden is, is hij aan het hardlopen, zwemmen, mountainbiken of doet hij yoga. ‘Stilzitten is niets voor mij en ik hou ervan om mezelf continu te blijven ontwikkelen. Dat betekent o.a. dat ik opleidingen heb gevolgd tot voedingsdeskundige, lifecoach en personal training. Het is mijn grootste uitdaging om een persoonlijk totaalplan op te stellen voor een lid waarbij resultaten worden behaald, zónder het plezier in het proces te verliezen. 
Ook fysiek heb ik mezelf nieuwe doelen gesteld voor het aankomende jaar zoals de marathon van Rotterdam lopen in 2025. Daarbij wil ik met zwaardere gewichten kunnen trainen in de sportschool, wil ik een stuk flexibeler worden én ga ik aan de slag om mijn vetpercentage verder te verlagen. Doelen genoeg dus 😉.’

We zijn enorm trots om Mark van Essen te verwelkomen bij COMMIT. Zijn persoonlijke verhaal en professionele ervaring maken hem de perfecte persoon om onze leden te inspireren en te begeleiden. 


Van harte welkom bij het team, Mark!