Blog Juli 2023: ready for Vitamin Sea? COMMIT gaat op vakantie!

Het personeel van Schiphol draait overuren, de treinen naar Zandvoort zitten vol en de koffers komen van zolder; het is weer zomer! 

Hartstikke fijn, want uit onderzoek van de Brigham Young University blijkt dat dat zonlicht wonderen doet voor je humeur. Zonlicht stimuleert namelijk de aanmaak van serotonine, het geluk hormoon. En dat we vitamine D krijgen van de zon is vast geen nieuws. Vitamine D draagt bij aan spierbehoud.Of je nou lekker in Nederland de zon in gaat of het vliegtuig pakt naar een ver oord, het is voor veel mensen lastig om fit te blijven op vakantie. Daarom zet COMMIT hieronder de beste tips voor een fitte vakantie of weekendtrip op een rijtje!  

BLIJF BEWEGEN

Al is het heerlijk om hele middagen bij te bruinen op het strand of op een terras neer te strijken, is het belangrijk om dit af te wisselen met beweging. Ga bijvoorbeeld een stevige strandwandeling maken tijdens zonsopkomst en/of –ondergang, huur een fiets en verken de omgeving of doe een paar oefeningen met je eigen lichaamsgewicht, of daag jezelf uit in het zwembad of de zee. 

Wist je dat je met een uurtje flink 
doorzwemmen al rond de 600kcal verbrandt? Even vergelijken… 600kcal verbranden met wandelen duurt meer dan drie uur. COMMIT neemt vast een duik! Het kan ook heel leuk zijn om op vakantie eens een lokale sportschool in te duiken! Zoek bijvoorbeeld een hotel uit met een mooie gym! Vaak worden er met regelmaat (aqua) of sportactiviteiten georganiseerd in hotels. Zo leer je ook gelijk anderen kennen, is het nog gezellig ook! Onze trainers helpen je graag om een persoonlijke workout op te stellen voor tijdens je vakantie. Hoef je daar ook niet meer aan te denken!
 

 

PAK JE KOFFER GEZOND IN

Je kunt, zonder dat het al te veel ruimte inneemt, een aantal spullen meenemen die het je makkelijker maken om fit te blijven. Neem bijvoorbeeld hardloopschoenen mee of elastieken voor een home/in-room workout. Bijvoorbeeld een setje donkey-kicks, crab walks en squats. Ook kun je proteine poeder in je koffer doen om je spiermassa op peil te houden.  

 

KIES VOOR GEZOND ETEN

We begrijpen dat het maar al te verleidelijk is om te gaan voor pizza, lokale baksels en borrelplanken. Toch zal je jezelf later dankbaar zijn als je dit eens afwisselt met een gezondere keuze. Kies bijvoorbeeld eens voor een lekkere salade (naast het hoofdgerecht), verse vis, duik zelf de keuken in als je hier de mogelijkheid toe hebt of deel eens een toetje met je reismaatje. Zo halveer je letterlijk de calorieën! Let er vooral net als thuis op dat je genoeg vezels, eiwitten gezonde, onverzadigde, vetten en vitaminen binnenkrijgt.  

 

BEPERK DE INNAME VAN ALCOHOL

Een cocktailtje hier, een biertje daar. Op vakantie gaat er ongemerkt vaak veel alcohol in. Alcohol wordt vaak gekoppeld aan ontspanning en gezelligheid. Maar probeer dit eens te beperken. Want in alcoholische drankjes zitten vaak veel calorieën. Zo zitten er in een glas wijn al 100kcal en in een piña colada wel meer dan 300! Super zonde vindt COMMIT. Je zult zien dat je met een mocktail of een smoothie een net zo leuke dag hebt! En als jij een parapluutje in je spa rood steekt, zit jij de volgende dag fris en fruitig aan het ontbijt.😉  

 

STAY COMMITTED

Zeg geen dingen tegen jezelf als ‘nu mag het’ of ‘ik begin na de vakantie weer’. Dat kan ervoor zorgen dat je keuzes maakt waar je later spijt van krijgt. Je wil natuurlijk niet terugvallen in oude gewoontes… Vakantie is helaas geen tijd waarin calorieën niet tellen en keuzes geen invloed hebben. Geniet van je vakantie, maar hou je ogen op het doel. Gebruik je vakantie om te ontspannen, resetten en jezelf klaar te stomen om er bij thuiskomst weer volledig tegenaan te gaan! 

Vakantie is natuurlijk vooral een tijd om te ontspannen. Het is niet het einde van de wereld als je eens een pizza bestelt of een keer niet om 07:00u sharp naast je bed staat om je dag te starten met een Small Group Training bij COMMIT. Gebruik deze tips vooral om bewust te kiezen en zo fit mogelijk te blijven op vakantie. Daar doe je jezelf een plezier mee. En heb je hier hulp bij nodig? De trainers van COMMIT staan voor je klaar! 

Hulp nodig om jouw vakantie fit door te komen? Onze trainers staan voor jou klaar. 

"Gebruik je vakantie om te ontspannen, resetten en jezelf klaar te stomen om er bij thuiskomst weer volledig tegenaan te gaan!"