BLOG DECEMBER 2023: GOEDE VOORNEMENS HOEVEN NIET TE STARTEN IN JANUARI: START NU!

Goede voornemens hoeven niet te starten in januari: begin NU!
December is de maand van feest, samenzijn en overvloed. Maar het is ook de maand waarin we vaak besluiten om onze goede voornemens uit te stellen tot het nieuwe jaar. Waarom zouden we dat doen? Laten we samen ontdekken waarom je je doelen niet hoeft uit te stellen tot januari en waarom het juist nu, in december, een perfect moment is om te beginnen. Want die feestdagen hoeven geen excuus te zijn om een gezonde leefstijl uit te stellen...COMMIT legt uit waarom!

Uitdagingen? Nee, mogelijkheden!

De feestdagen brengen hun eigen uitdagingen met zich mee, van heerlijk snoepgoed tot verleidelijke kerstdiners. Het kan lastig zijn om vast te houden aan gezonde gewoonten omringd door al dat lekkers. Maar laten we deze uitdagingen niet zien als obstakels, maar eerder als kansen. Het is een periode waarin we kunnen leren hoe we kunnen genieten van speciale traktaties en momenten, terwijl we nog steeds vasthouden aan onze gezonde levensstijl. Gaan de feestdagen tenslotte niet meer om het samenzijn dan het eten en drinken? En ‘nee’ zeggen tegen iets lekkers is tenslotte niet hetzelfde als ‘nee’ zeggen tegen degene die het aanbiedt. ‘Nee’ zeggen tegen het één betekent ‘ja’ zeggen tegen iets anders. Sla je een stuk taart af omdat je een paar kilo kwijt wilt? Dan zeg je ‘ja’ tegen je eigen doelen en waarden.

 

Lekker gezond

Het kerstdiner is één van de hoogtepunten van de feestdagen en je hoeft zeker niet te bezwijken voor overmatig eten om ervan te genieten. Kies voor gegrilde groenten, mager vlees en gezonde bijgerechten. Zo kun je genieten van een heerlijke maaltijd zonder daarbij te veel af te wijken van je doelen. Bovendien, onthoud dat het kerstdiner niet alleen draait om wat je op je bord hebt, maar ook om de tijd die je deelt met familie of vrienden. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg kerstrecepten te vinden die voedzaam, verantwoord en toch erg feestelijk zijn. Een pompoenrollade of een rauwe spruiten salade voor erbij is een kleine moeite en past vaak beter in een gezonde leefstijl.

 

COMMITTED tips

Om je te helpen committed te blijven aan je gezonde gewoonten tijdens de feestdagen, delen we onze top tips:

1. Plan je workouts vooraf: Maak een schema voor je trainingen en houd je eraan, zelfs als je het druk hebt met feestvoorbereidingen.

2. Betrek vrienden en familie: Nodig je dierbaren uit om samen te sporten, een flinke wandeling te maken of mee te doen met jouw gezonde maaltijden. Samen kun je elkaar motiveren.

3. Geniet met mate: Je kunt nog steeds van de feestelijke lekkernijen genieten, maar houd de portiegrootte in de gaten. Schep je nog een keer op omdat anderen dit ook doen of heb je echt meer voeding nodig?

4. Drink water: Vervang (een deel van de) alcoholische drankjes met water of een mocktail. Zo krijg je ongemerkt een stuk minder calorieën binnen.

 

Onze tips voor een gezond december helpen je in te zien dat uitstelgedrag eigenlijk onnodig is. December is een tijd waarin mensen vaak terugblikken op het afgelopen jaar en nadenken over wat ze in het nieuwe jaar willen bereiken. Het idee om goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar komt vaak voort uit het gevoel van een frisse start. December, met alle feestdagen en het einde van het jaar, biedt een natuurlijk moment om te reflecteren en plannen te maken voor veranderingen of verbeteringen in het leven. Het is een moment waarop mensen vaak gemotiveerd zijn om positieve veranderingen aan te brengen in hun leven.

Echter, goede voornemens kunnen op elk moment worden gemaakt en gestart - het is niet per se gebonden aan december. Het belangrijkste is om realistische doelen te stellen en actiestappen te bedenken om deze doelen te bereiken, ongeacht het moment waarop je besluit om ermee te beginnen. Dus waarom niet meteen nu?

 

Altijd open, ook met kerst

Bij COMMIT begrijpen we dat consistentie cruciaal is voor succes in je fitnessdoelen. Daarom zijn onze Health Clubs 24/7 geopend, dus ook op Kerstdag. Als je tijdens de feestdagen misschien een beetje extra motivatie nodig hebt, zijn we er voor je, ongeacht het tijdstip.
Dus, geen excuses: na het kerstontbijt door naar een stevige workout! En heb je hulp nodig om committed te blijven tijdens de feestdagen? Onze trainers staan voor je klaar!

'De kracht van een goed voornemen is de motivatie om het te verwezenlijken'