COMMIT GAAT DE DIEPTE IN: ONTMOET KIM, ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT.

Deel dit bericht:

Hier bij COMMIT. zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden om te zorgen dat jij de beste versie van jezelf kunt zijn en blijven. Daarom zijn we erg enthousiast om mede te delen dat we vanaf nu samen werken met een heuse orthomoleculaire therapeut! Maar wat doet zo’n therapeut nou eigenlijk? En wat heeft het te maken met jouw COMMITment? Kim Piening licht het graag toe!

WAT IS ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE?

Orthomoleculaire therapie valt onder de noemer integrale geneeskunde en wordt ook wel “nutritionele geneeskunde” genoemd. De nutritionele geneeskunde streeft ernaar het zelf herstellend vermogen van het menselijk lichaam te optimaliseren met behulp van essentiële voedingsstoffen uit oervoeding. Denk hierbij aan lichaamseigen stoffen uit voeding en planten. 

Kim Piening: Iedereen weet eigenlijk wel wat je moet doen om gezond te zijn en te blijven; gezond eten, voldoende bewegen en zorgen voor ontspanning. Maar de werkelijkheid is dat we vaak ook met de beste bedoelingen dit niet altijd voor elkaar krijgen. Mijn doel is om de juiste balans te vinden die specifiek voor JOU werkt: om voeding en leefstijl in evenwicht te brengen met jou als persoon.

ONDERVOED DOOR OVERVOEDING? HOE KAN DAT NOU?

Tegenwoordig weten we veel meer over (de herkomst van) ons voedsel. We proberen bewustere keuzes te maken en de mogelijkheden om vaker biologisch, vegetarisch en/of vegan te eten en drinken zijn overal rijkelijk beschikbaar. Helaas is de kwaliteit van ons voedsel niet meer optimaal en nemen we vaak niet de tijd om bewust te eten. Veel vitaminen en mineralen gaan verloren in huidige verwerkingsprocessen en onze bronnen zijn uitgeput. Denk aan voorgesneden, voorverpakte groenten, smoothies en vleesvervangers die ultra-bewerkt zijn…Er is dus genoeg keuze, maar werkt dit ook echt voor jou? 

Kim geeft je graag advies hoe je kunt “voeden ipv vullen” tijdens een persoonlijke intake.
 

BIORESONANTIE-METING; LEER JE EIGEN LICHAAM KENNEN OP CEL-NIVEAU.

Meten is weten! Hoe beter je je lichaam begrijpt, hoe beter je kunt inspelen op de behoeften die voor jou spelen. Bij COMMIT. voeren we op vaste meetpunten een InBody* scan uit, zodat je gericht naar je verbeterpunten kunt werken, welk doel dat ook specifiek voor jou mag zijn. Waar een InBody-scan je meer vertelt op lichaamsniveau, gaat een bioresonantie-meting een stap verder. Je leert meer over de processen in je cellen. Bioresonantie stelt dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn. Door verstoringen in die frequenties op te sporen, vinden we ook de organen- en orgaansystemen die minder goed functioneren en gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. 
 
*De InBody scan geeft inzicht over jouw lichaamssamenstelling op gebied van o.a. spier, vet en gewicht. 
 
Kim: Waar ik in geïnteresseerd ben, is om de oorzaak te begrijpen achter de eventuele onbalansen. Ik kijk vooral naar je gezondheid door je leven heen, want vaak kun je daar veel meer uit halen dan je denkt. Zie deze meting als een scan van je lichaam op een dieper niveau. Bijvoorbeeld een vitamine B- tekort, kan gemeten worden in je bloed. Je kunt aanvullende B-vitamines slikken zodat deze waarde in je bloed omhoog gaat, maar wordt deze ook daadwerkelijk opgenomen in je cellen? Eventuele tekorten zijn deels met goede voeding aan te vullen, maar ook orthomoleculaire voedingssupplementen helpen jouw lichaam weer in balans te brengen. Ik ben dan ook erg trots op COMMIT.PURE; een supplementenlijn, die ook echt aanpakt waar jij een steuntje in de rug verdient.  

Laat voeding uw medicijn zijn,
en uw medicijn voeding."
HIPPOCRATES

MAAR WAT LEVERT HET MIJ OP?

Kim: De voornaamste reden dat ik mij graag bij COMMIT. aansluit is, dat zij zich niet alleen richten op fysieke verbetering in je leven, maar ook juist op het stuk ‘mindset’. Het totaalpakket van gezondheid, bewustwording en mentaal sterker worden. Als je bewust kiest om het beste uit jezelf te halen, dan moet je ook het beste in jezelf steken! Ik nodig leden van COMMIT. graag uit voor een vrijblijvende intake in mijn praktijk op de health club en geef een leuke korting weg voor de laatste maanden van dit jaar.

Je krijgt een uitgebreide lichaamsanalyse, een voedingsplan op maat en vooral praktische tips die voor jou zullen werken. Vraag je coach of mij om meer informatie en we gaan samen aan de slag!